четвъртък, 7 април 2016 г.

Изварени балеринки



Продукти:
200 г извара
200 г меко масло
2 ч.ч. брашно
1 капсула ванилова есенция

захар за овалване
канела



          В купа смесете изварата и мекото масло и намачкайте с вилица. Добавете ваниловата есенция и брашното и омесете гладко тесто. Увийтече във фолио за свежо съхранение и охладете за 1 час в хладилник.
          Извадете тестото. Разточете на кора с дебелина 3-4 мм изрежете кръгчета с формичка с диаметър 6-7 см. Изсипете захар в чиния и притиснете всяко кръгче в нея. Прегънете на две със захарта навътре. Отново притиснете в захарта и пак прегънете на две. Притиснете за последен път полученото четвърт кръгче и наредете върху хартия за печене със захарта нагоре. По желание може да смесите захарта с малко канела.





         Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.




*Рецептата е доста популярна, с руски произход, срещаща се под наименованието "ушки", така че да посоча първоизточник е некоректно спрямо всички останали.

1 коментар: