неделя, 10 юни 2012 г.

Ягодов мус с грис



Продукти за 6 порции:
300 гр пресни ягоди*
100 гр захар /или на вкус/
80 гр грис


          Почистете и измийте добре ягодите. Пасирайте ги и долейте вода до 1 л. Прецедете течността, за да отстраните досадните семчици. Добавете захарта и сложете на огъня. Малко преди да заври изсипете на тънка струйка гриса и бъркайте енергично 10-12  мин до сгъстяване. Получава се сравнотелно рядък крем. Отстранете от огъня и охладете като разбърквате периодично, за да не се образува кора.
          Поставете купата с ягодовия мус върху друга, по-голяма, пълна с вода и кубчета лед. Разбийте муса с миксер на високи обороти до получаване на пухкава, въздушна консистенция. При разбиването мусът изсветлява. Разсипете в чашки. По желание гарнирайте със сметана, цели ягодки или ягодов топинг.




          Този бърз и същевременно много вкусен ягодов мус видях при Веси, в нейното вкусно и уютно местенце Сладко и солено.

Веси, благодаря за прекрасната рецепта!


11 коментара:

  1. Мариета,прекрасен мус много ми допадна рецептата.
    Как хубаво си го накиприла чак ми се дояде.:)
    Хубав и прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Много лек и свеж десерт,прекрасно поднесен!
    Поздрави за чудесната идея!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мира, идеята е на Веси аз само я приложих:))
      Слънчев ден, мила!

      Изтриване
  3. Мариета, мусът ти изглежда чудесно! Много интересно лятно предложение :)
    Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятно красиви,слънчеви снимки,Мариетка!
    И чудесен,лек и свеж десерт!
    С пожелание за хубава нова седмица и прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси, винаги си толкова мила!
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  5. Разкош, много вкусно и красиво!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасна рецепта и много подходяща за децата, ще им я приготвя задължително!

    ОтговорИзтриване