четвъртък, 23 декември 2010 г.

Сливов сладкиш с канела

Продукти:
250 - 300 гр сини сливи

250 гр захар
5 яйца
125 гр брашно
1 ч.л. бакпулвер
70 гр краве масло
1 каф. л. канела
1 ч.л. какао

Сливите се измиват, разрязват на две и почистват от костилките.
Подреждат се с отвора нагоре плътно по дъното на по-дълбока тава и се посипват с половината захар.
Пекат се до омекване и до карамелизиране на захарта.
Яйцата се разбиват с останалата захар, прибавят се разтопеното масло, канелата, какаото и пресятото с бакпулвера брашно.
Сместа се изсипва върху сливите и сладкишът се пече до готовност само на горен реотан.
Изважда се от фурната и веднага се обръща в десертна чиния.

*По желание преди да се обърне може леко да се сиропира със захарен сироп или сок от сливов компот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар