вторник, 28 декември 2010 г.

Канелени рулца със стафиди

За тестото:
600 гр брашно
1 пакетче суха мая
300 мл прясно мляко
150 мл олио
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 яйце

За плънката:
70 гр краве масло
100 гр кафява захар
70 гр стафиди
1 с.л. канела

От продуктите за тестото в хлебопекарна или на ръка се омесва меко тесто. Втасва. Разточва се на правоъгълна кора с дебелина 0,5 см и се намазва с омекналото масло.
Наръсва се с кафявата захар и канелата /с помощта на цедка/. Посипват се равномерно стафидите. Завива се стегнато руло, което се нарязва напречно на парчета с дебелина 1,5 см. Нареждат се на разстояние в тава, покрита с пекарска хартия и се оставят да втасат.
Пекат се до готовност в предварително загрята фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар