вторник, 28 декември 2010 г.

Лимонов крем

Продукти:
400 мл прясно мляко
100 мл сметана
5 с.л. захар
2 яйца
2 с.л. брашно
2 с.л. лимоново нишесте
1 лимон
1 ванилия

 Млякото, сметаната и настърганата на много ситно лимонова кора се загряват в съд заедно със захарта.
Брашното и нишестето се разбиват с жълтъците /и малко вода ако е необходимо/ и на тънка струйка се изсипват при врящото мляко. Бърка се непрекъснато до сгъстяване на крема.
Белтъците се разбиват на твърд сняг с щипка сол и се добавят внимателно при охладения крем. Ароматизира се със сока на половин лимон.
По желание се добавя и ванилията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар